Vecka 4

Hej! Här kommer denna veckas uppgifter.

Gehör: Öva vidare på tonplatshäftet i moll istället för dur. Respektive uppgifter i Modus Vetus

Kördirigering: Lära mig tenorstämman på Waldesnacht, För vilsna fötter, Agnus Dei och Moppsen.

Brukspiano: Jag har skrivit noter utifrån uppsjungningshäftet. Improvisation över blott en dag: Jag får inte längre spela melodin, jag ska ”fylla i solisten” lite åt gospel hållet.

Teori: Öva på inför prov i analys. PROV NÄSTA VECKA!

Piano: Jobba vidare med Liszt, Consulation (svååååååååårt!!!!)

Solistisk orgel: Vi har hunnit färdigt andra satsen ur det fyrhändiga stycket och spelat upp det på orgel i grupp. Jag ska hinna lära mig sista satsen, fugan. Jag har spelade upp Festmusik av Jerker Leijon på gudtjänstmusiken.

Spela sista satsen nästa vecka på orgel i grupp och fortsätt med nästa stycke i orgel.

Klassisk sång: Jag fick två nya stycken förra veckan, This day av Bob Chilcott och Ut mot ett hav av Benny Andersson. Jag har ännu inte hunnit öva på dessa två. Lektionen blev inställd sist för att David vabbade.

Liturgisk orgel: Jag har spelat 7 psalmer men inser nu att jag måste jobba vidare med några av dessa efter den liturgiska lektionen.

Vecka 3

Hej! Nu är det ett tag sen jag sist gjorde ett inlägg.
Det här är lite snabba anteckningar vad jag gör just nu i skolan…

Idag håller min grupp i mässan, 23/1

Kantor: Linnéa
Vaktmästare: Pontus
Epistel: Klara
Evangelium: Jasmine
Ministrant: Axel
Reserv: Frida

Gehör: Öva på tonplatshäftet i moll istället för dur. Respektive uppgifter i Modus Vetus

Kördirigering: Jag ska dirigera tisdag, 24/1 – Agnus Dei (Söderman) 

Brukspiano: Nytt uppsjungnings övningar häfte, improvisation över blott en dag. Hur gör jag om jag har en solist som spelar/sjunger melodin? Hur gör jag om det inte är någon solist? Blott en dag kan spelas i moll på vissa ställen andra gången. Tillexempel efter reprisen.

Teori: Öva inför prov i analys.

Piano: Jobba på Liszt, Consulation

Solistisk orgel: Jag ska hinna lära mig andra satsen av det fyrhändiga stycket. Försöka spela upp Festmusik av Jerker Leijon och även andra satsen på nästa orgel i grupp, onsdag.

Klassisk sång: Jag har fått två nya stycken, This day av Bob Chilcott och Ut mot ett hav av Benny Andersson.

Liturgisk orgel: Lära mig de tre första psalmerna. Börja sjung psalmerna. Fick lära mig ett Fugato förspel på psalm 34 och att om harmonisera sen på vissa ställen.
Sång: Två nya stycken. Fundera på om jag ska sjunga upp när min grupp är. David ska på begravning.

 

Stryktur, struktur!

Heeeeej på er!

Då var jag tillbaka till bloggen igen för i år! Jag sitter jag utanför kapellet och ska snart ha orgellektion med Birger. Det ska bli så kul. 

Nytt för i år. Jag försöker strukturera upp mitt övningsschema. Det tar ett tag innan man hamnar i någon slags rutin. Jag skriver upp varje håla jag har och försöker fylla i den med att öva istället för att slöa bort tiden.

Jag har köpt en anteckningsbok. Med den skriver jag upp all info från lektionen. Det är lätt att man fastnar och tänker ”Vänta? Vad var det jag skulle göra?” Det kommer förhoppningsvis aldrig hända i år om jag följer min planering. 

Mer som är nytt i år är att jag har byggt ihop en orgelklaviatur under sommaren. Här kommer en liten bild på den.

Nu måste jag gå till lektionen, men försöker rapportera snart igen. 😊

Väntar på svar…

Tja, tja!
Vill informera att jag fortfarande väntar på svar från Sköndal, det är jobbigt att vara första reserv på det sättet… Jag hoppas naturligtvis på att någon tackar nej, men då får jag ju ytterligare ett val mellan Oskarshamn och Sköndal.

Sista svarsdagen är den 31:a och då får jag förhoppningsvis svar från Sköndal sen måste jag snabbt bestämma mig. 😫
Nästa vecka är det distansvecka så det blir inga privatlektioner. Distansveckorna tycker jag är en stor nackdel med kantorsskolorna. Sköndal kan inte ha det eftersom de inte har några distanselever. Läs mer

Kantorskonserten 2016

Vad jag glömde skriva i mitt förra inlägg var att vi hade kantorskonsert i tisdags, den 17:e Maj. Jag deltog i ett sexhändigt stycke som hette Marche Funébre D’une Marionnette av Charles Gounod. Det gick väldigt bra tyckte jag. Jag hade övat väldigt mycket inför det så jag kände mig redo för konsert.

Läs mer

Snart gått ett år

Nu är det snart över… Jag är färdig med alla ansökningar till alla skolor och jag har fått besked från alla skolor. Förra året kom jag in på förberedande kantor på Hjo- , Oskarshamn- och Geijerskolan. I år blev jag antalen till nästan alla skolor… Vadå ”nästan”? Läs mer