Åk, åk och åk!

Nu är mitt sportlov över och jag har ännu en gång påbörjat min resa tillbaka till Oskarshamns Folkhögskola. En jobbig väntan men det ska bli skönt att komma tillbaka.

img_1822
På mitt lov har jag för det mesta kopplat av. Men jag har också behövt skriva ansökningarna till alla skolor. Jag brinner för kyrkomusikeryrket och vill lära mig så mycket som det bara går. Men som vissa av er kanske minns, kom jag bara in på förberedande kantor förra året på alla skolor som jag sökte och därför måste jag söka på nytt. Min mamma hjälper mig med alla papper och det hade blivit svårt utan hennes hjälp.

På ett sportlov är det ju meningen att man också ska sporta. Jag har varit på Powerstep, Spinning och Core på SATS i Mall of Scandinavia och i Sollentuna Centrum med min orgellärare/träningspedagog Jörgen. Herregud, vad jag svettades!

 

img_1821

Sushi med mamma på Mall of Scandinavia.

 

img_1825Jag har också hunnit med att gjuta hörselproppar. Jag har länge tänkt att köpa formgjutna hörselproppar, problemet har varit att de kostar rätt mycket pengar. I ett yrke som musiker så MÅSTE man vars försiktig om sin hörsel. Jag har redan Tinitus och jag vill undvika att förvärra det. Tinitus kan smyga fram som sus eller pip i hörselgången. Har du någon gång hört ett pip i öronen efter en grym konsert, då vet du hur det känns! Ibland försvinner det pipet ifrån människor men ibland blir fet parmanet som för mig. I början kan det vara jätte jobbigt med pipet men efter en period så lär man hjärnan att solla bort det. Mitt Tinitus kommer i perioder ibland är det hemskt men för det mesta har jag tankarna på annat.

Till alla er som är musiker, var noga med att använda öronproppar. Köp ett par från Apoteket eller formgjut du med om du inte har ekonomiska problem. Jag köpte mina på Hörsel experten. Man kan aldrig göra en hörsel bättre, bara sämre.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *